Нелина стана студентка в Благоевград и заживя на общежитие

Нелина стана студентка в Благоевград. Певицата е първокурсничка в ЮЗУ “ Неофит Рилски „. Това се похвали самата тя, ден след 51-ия си рожден ден, правейки равносметка за живота си.

„Имам прелестни хора до себе си. Това ме прави същински щастлива. Миналата година чествах празник и след него си дадох малко креативна отмора, само че за тази 2022-ра съм решила и приготвям няколко нови песни. Време е за моето завръщане на попфолк сцената. Обмислям да издам и идващ фолклорен албум, който ще е седми подред в този род и първи, откогато съм самопродуцираща се изпълнителка “, разкрива Нелина пред Телеграф.

Тя е горда и от обстоятелството, че е съумяла да сбъдне една от най-големите си фантазии, а точно да бъде студентка. „Към дадения миг най-щастлива ме прави това, че последвам в ЮЗУ “ Неофит Рилски “ в Благоевград и най-сетне реализирам една моя съкровена фантазия. От години желаех, само че не намирах време да запиша висше обучение, посредством което да добия още повече необятни познания в региона на обичаното ми изкуство – музиката. Причината да съм студентка е, че знам, че мога още доста и се доверих на изключителни преподаватели. Щастлива съм, че съм в курса на доцент доктор Бинка Добрева“, описа изпълнителката на шлагера „Бял мерцедес“.

„Студентите, като ме видят в университета, и възкликват: „Абе, това не е ли Нелина?“ ,  „Да, тя е“, „Ама преподава ли?“,  „Не, учи“ . „Е, по какъв начин по този начин, ти би трябвало да преподаваш, а не да учиш“. Живея в студентското общежитие с моите съученици. Откачих у дома две години, не желаех да отивам на квартира и още веднъж да съм сама. Толкова е хубаво. Млади хора, посрещат ме начело пред общежитието, пускат „Бял Мерцедес“  по купони. По улиците в Благоевград толкоз ми се радват. Човек постоянно би трябвало да подхваща нещо ново“, разказа още именитата певица пред  Блиц.

„В момента съм първи курс в компетентност „Изпълнителско изкуство (народно пеене)“. Нямала съм до момента музикално обучение. Аз съм приключила езикова гимназия в Русе и по-късно без да желая започнах да пея професионално, с професионални ансамбли и по този начин към този момент над 30 години. Сега съм първи курс. Научавам доста неща, които не знаех. Трябваше да подхваща тази стъпка доста от дълго време. Това е една от позитивните страни на Ковида. Много стоях у дома и един път се срещнахме с Баровеца (Илиян Михов, б.а.) да запишем една ария. Аз му крещя: „Вече откачам у дома“, а той: „Абе, вземи приключи едно обучение, ето аз преподавам онлайн“ . И по този начин стана, в този момент съм в курса на Бинка Добрева първа година.“, разказва Нелина.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Актрисата Дария Симеонова се омъжи и отпразнува кръщене и рожден ден на сина си

Актрисата Дария Симеонова призна неочаквано, че се омъжва край морето. Това се случи в импровизиран …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.