Първото състезание по парапланеризъм в Югозапада донесе неповторими емоции на всички участници, които демонстрираха уменията си в екстремния спорт

Успешно завърши първото състезание по парапланеризъм в Община Симитли, което е и първо по рода си в цяла Югозападна България. Уникални умения и много емоции показа всички участници, които бяха част от екстремното спортно преживяване. 

Участниците в надпреварата бяха повече от очакваното. Имаше състезатели от различни краища на България, Варна, Русе, Сопот, София, Благоевград, Банско, Стара Загора, Петрич, Симитли, както и други населени места.

В целното кацане взеха участие и любители, дошли за емоцията и прекрасното изживяване, както и за добрата възможност да се запознаят с едни от най – големите състезатели в България. 

Състезанието премина в 5 етапа, като конкуренцията бе много голяма. 

Награждаване се проведе на залез слънце, когато бе и последният полет. Кетът Апостол Апостолов награди състезателя, който грабна първото място, а това е Валери Стоянов. Той е един от най – добрите парапланеристи, който е учил голяма част от участниците да летят с крило. Второто място бе за Ясен Нейчев, а третата позиция грабна Димитър Ралев. Те бяха наградени от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров.

Всички участници също благодариха от своя страна на организаторите и споделиха: “Благодарим Ви за организацията! Благодарим Ви за добрите условия. Можем да кажем, че ние сме хора, които са ходили на много състезания, но тук е най-добрата организация! Радваме се, че бяхме част от днешното спортно мероприятие по целно кацане и бяхме гости на община Симитли!”.

Организаторът Иван Калибацев, бе осигурил и персонални награди за всички „извън кадър“ на събитието, това са съдиите, които оценяваха и наблюдаваха кацанията на състезателите, хората, които съдействаха за превозването на всички участници, както и всички останали взели участие. „Благодаря за оказаното съдействие, за добрата организация и за цялостната подкрепа!“ с тези думи Калибацев се обърна към кмета на Симитли и закри първото проведено състезание по целно кацане в община Симитли.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Спортна панорама” ще се проведе утре в Благоевград

Община Благоевград организира „Спортна панорама” 2023 г. Събитието ще се проведе на 16 септември (събота) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com