Отиде си легендарният вокалист на Uriah Heep Джон Лоутън

Почина легендарният вокалист на на Uriah Heep Джон Лоутън. Тъжната новина беше съобщена на официалния сайт на Uriah Heep.

74-годишният певец си е отишъл на 29 юни. Той не е боледувал и е починал внезапно в съня си до любимата си съпруга. Изпълнителят е известен в страната ни най-вече с изпълнението си на „July morning“, песента, с която всяка година на 1 юли, хиляди посрещат изгрева на морския бряг. Той живееше със съпругата си в Каварна няколко години и дори се снима в български сериал.

Джон Лоутън е роден на 11 юли 1946 в Халифакс, Англия, само след няколко дни щеше да навърши 75 години.

„Един мой приятел от Лондон го познаваше и каза, че може да го покани да дойде в България. Джон се съгласи, спомням си, че го посрещнахме на летището във Варна с момчетата от БТР. Джон дойде със съпругата си Ирис, репетираха с БТР в читалището в Каварна. Още тогава ми направи впечатление якото му чувство за хумор. Той обичаше когато посещава чужди държави, да опитва специалитетите, напитките. Харесваше българската храна. Кирил Божков, тогава беше в БТР, го беше научил да пие ракия с шопска салата, а с Александър Филчев – Санеца пък  пиеха мастика. Като си заминаваше каза на Киро да внимава с пиенето. Умееше да анализира хората, казваше с шеговит тон сериозни неща. Направи ми впечатление, че беше много наблюдателен човек, земен, не се главозамайваше“, спомня си Цонко Цонев бивш кмет на Каварна, с когото Лоутън имаше дългогодишно приятелство.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Захарова: България екстрадира руски дипломати по поръчка отвън

„Това, което дойде вчера от политическите кулоари на българските властови институции не беше направено в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.