Скандал! За Румен Томов любимото за благоевградчани „Бачиново” не е парк!

На бившия кмет обещанията останаха само празни думи

Парк ли е „Бачиново” за Румен Томов? Оказа се, че за него любимото място за разходки и релакс на поколения благоевградчани не е паркова зона. Скандалното откровение Румен Томов дойде в отговор на въпрос на кандидат-кмета Илко Стоянов за застрояването на зелените площи. В ефира на Нова телевизия Томов заяви в прав текст: „Това нещо там не е парк!”. За него може и да не е, но за нас, благоевградчани, „Бачиново” е най-свидното ни място, което сме длъжни да съхраним и за следващите поколения.

Така той възмути жителите на Благоевград, за които строителството и в „Бачиново”, и в другите зелени площи на града е особено чувствителна тема. За него обаче се оказа, че това е нормално. Точно Томов е човекът, който даде зелена светлина за застрояването на кортовете в парк „Бачиново”, и то на фирма, която спечели апетитната обществена поръчка за изграждането на подлеза в квартал „Грамада”. Като същински Матросов Томов за пореден път защити частния, а не обществения интерес, с изказването си в телевизионния ефир.

Същият този Томов обещаваше в началото на своето управление прозрачност в харченето на парите на благоевградчани. На практика обаче се случи друго. Всички обществени поръчки, проведени по негово време, са предвидими и се знае кой ще ги спечели.

Поне сто пъти Томов заяви, че подкрепя местния бизнес, за да остават парите в града, но повечето големи обществени поръчки ги даде на външни дружества. Сто пъти повтори: „Отворих управлението към хората”, но и това се оказаха просто само думи. Много общини отдавна имат дигитално управление и буквално са в телефона на своите граждани. А в Благоевград първо чакаш дълго време на партера за пропуск, а после – пред кабинета на някой чиновник.

Нито една от мантрите, които Томов повтаряше до втръсване, не намери реализация, като се започне от най-елементарните неща, които гарантират добра жизнена среда – дупките по улиците останаха незапълнени, зелените площи – неокосени, пътните маркировки – захабени.

Какво да кажем за по-сериозните проблеми на благоевградчани? Благоевград продължава да диша мръсен въздух. Сагата с депото не разреши въпроса със сметоизвозването и сметосъбирането, а боклукът на града пътешестваше из страната като керван с камили заради ината на Томов.

А инвестициите? И тук едно голямо нищо, само кухи фрази. Градът продължава да обезлюдява, младите напускат, десетки бизнеси затварят.

Благоевград става все по-провинциален, всички общини около нас се развиват скоростно и са на светлинни години като бизнес среда, ръст на икономиката и жизнен стандарт на хората. Какво всъщност направи Томов като кмет? Колко мащабни проекта, подготвени от неговата администрация, той стартира? Колко смели управленски решения в тежките дни на пандемия взе той? Можете ли да изброите поне пет неща, които са с добавена стойност за града ни, за благоевградчани?

Затова трябва да сложим ново начало на Благоевград, което може да стане с цялостна и амбициозна стратегия за развитие на всички отрасли. Такава е управленската програма на кандидата на ПП „Има такъв народ” за кмет на общината – Илко Стоянов. Тя включва основните стълбове, които ще дадат нови хоризонти за развитие и бързо възраждане на Благоевград там, където му е мястото – сред най-развитите областни центрове в страната.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Кандидатът за премиер от ГЕРБ Н. Габровски получи проучвателния мандат от президента

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер Николай Габровски, посочен от най-голямата по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com