ОбС-Благоевград предвижда да предложи на общинска администрация цялостна промяна на Общия устройствен план

43 решения бяха приети днес на редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

В началото на заседанието общинския съветник Павлин Янкулски направи предложение за оттегляне на точката, която касаеше приемането на решение за произвеждане на местен референдум в Община Благоевград. Решението му бе подкрепено от 27 общински съветника.

Другата спорна точка, относно зелените площи в кв. Еленово, бе оттеглена от Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.
Радослав Тасков, председател на местния парламент, информира общинските съветници, че в деловодството на Общински съвет Благоевград е входирана Декларация от ръководството на Общинската организация на ДСБ Благоевград, в която се казва:
„Общинското ръководство на ДСБ – Благоевград снема политическото си доверие от общинския съветник Калоян Ханджийски поради неспазване на Устава на партия „Демократи за силна България“ и системно уронване престижа и доброто име на партията и нейните органи“.

Общинската съветничка Мария Гошева бе единодушно избрана да представлява Община Благоевград в общото събрание на акционерите на „МБАЛ- Благоевград“ АД.

Председателят на местния парламент обясни, че този избор се налага, тъй като до сега мястото заемаше Ивайло Червилов, който вече е управител на „Паркинги и гаражи“.

Заседанието на местния парламент продължи с даване на положителен вот, относно отпускане на временен безлихвен заем за изпълнение на проект „Трансгранично сътрудничество за борба с горските пожари“, който ще се изпълнява от Сдружение на Югозападните общини. То бе докладвано от Йосиф Кочев – Председател на Комисия по бюджет, финанси и европроекти.

Общинските съветници одобриха и предложенията за делегиране на права на второстепенните разпоредители с бюджет, прилагащи системата на делегираните бюджети във функция „Образование“ да реализират собствени приходи., както и приемане на годишен план на дейностите за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в Община Благоевград за 2022 година.

На днешното редовно заседание местния парламент гласува „ЗА“ преобразуване на Камерна опера Благоевград от Общински културен институт в Регионален културен институт – Регионална Камерна опера Благоевград, с което се дава възможност за кандидатстване за държавно финансиране.

В хода на разглеждане на преписките стана дискусия относно нуждата от промени в Общия устройствен план.

Общинските съветниците към Общински съвет Благоевград предвиждат да предложат на общинска администрация цялостна промяна на Общия устройствен план.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Добра новина! По искане на кмета Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна близо 200 хил. лева за възстановяване на опожарения блок в кв. „Струмско“

По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна 198 600 лева, които …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.