Министър Везиева в защита на освободения директор на ДКК, иска оставки.

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева заяви за БТА, че ще поиска оставката на тримата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания във връзка с решение от снощи на СД на ДКК ЕАД да освободи Ваня Караганева от длъжността изпълнителен директор.

За краткия период, в който заема този пост, Караганева е извършила редица противозаконни действия и безотговорни бездействия, които нанасят сериозни финансови щети на ДКК, съответно на държавата и уронват престижа на Министерство на икономиката в качеството му на едноличен собственик на капитала на ДКК,изтъкнаха в понеделник от ДКК.

Във вторник министър Везиева каза за БТА, че е изненадана от действията на тримата членове на Съвета на директорите, които по думите й дори не са повдигнали темата преди да вземат това решение. Дори не са свикали по надлежен ред заседание на Съвета на директорите, допълни министърът.

Везиева определи действията на тримата директори като желание за запазване на стария модел на непрозрачна работа в ДКК и „добре подготвен компромат, целящ да дискредитира изпълнителния директор и да покаже на екипа на Министерството на икономиката, който усилено работи за създаването на прозрачни, законосъобразни и целесъобразни модели, че ние сме тук, можем да се борим срещу вашите модели“.

Министърът на икономиката съобщи, че вече е предприела съответните административни действия – да поиска информация по случая от двете страни – тримата членове на Съвета на директорите на ДКК и от самата Караганева, като на тази база ще се вземат правилните административни мерки по казуса.

Прочетете и

Премиерът Кирил Петков пристигна в Скопие

Министър-председателят Кирил Петков пристигна в Скопие. На летището българският премиер бе посрещнат от министъра на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *