Мая Манолова: Ще превърнем Благоевград в зелен град с високи доходи

На 8 юли коалицията “Изправи се! Мутри вън!” закри предизборната си кампания в област Благоевград. Кандидат-депутатите решиха да зарадват най-малките с балони, които донесоха много детски усмивки. Същевременно поговориха и с родителите за проблемите и нуждите им.

“Закриваме предизборната кампания в парк „Бачиново”, защото нашата основна кауза е превръщането на Благоевград в зелен град с високи доходи. Това ще бъде ангажимент и на народните представители от коалиция „Изправи се! Мутри вън!”. В предната кампания спасяването на парка беше наша кауза. Сега сме си поставили по-високи цели – разширяването на зелената зона към Бистрица и Дъбрава, така че Благоевград да има един от най-красивите и големи паркове в цялата страна.”

Това заяви председателят на коалицията ‘”Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова, водач на листата за област Благоевград.

Първият законопроект, който ще внесем ще бъде за преизчисляването на пенсиите. Ще подкрепим младите семейства – с еднократна помощ от 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. съответно за първо, второ и трето дете. Предвиждаме 10 000 лева подкрепа за второ и трето дете. Изискването е поне единият родител да е бил осигуряван през последните две години, заяви тя.

Зелен Благоевград е част от Плана ни за зелена България. Предвиждаме създаване на Национален фонд „Спаси природата на България от застрояване”, в който ще бъдат вложени първоначално 500 млн. лв., които ще са за обезщетение на реституционните претенции, касаещи паркове като „Бачиново”, „Бедечка”, Борисовата градина, Южния парк, Западния парк, допълни Манолова.

Тя подчерта, че след решението на Конституционния съд в края на миналата година това е изключително сериозен проблем. Ще се заемем с проблема на парламентарно ниво чрез отделянето на достатъчно средства и съответните законодателни промени. Зелен Благоевград означава и чист въздух. Индустриалните замърсители трябва да бъдат поставени под контрол, да има измервателни станции. Това е един от ангажиментите, които вменихме на новия кмет на Благоевград – за чист и зелен град, подчерта Манолова.

България трябва да спре да бъде страната на работещите бедни. “Изправи се! Мутри вън!” има ангажимент към Благоевград и новия кмет Илко Стоянов да се изгради първата електронна Община в България без гишета – всичко с електронни услуги, каза още Манолова.

България е единствената държава, която не си подкрепи малките фирми и семейните стопанства. Ще има специално държавно финансиране за всички, които са с намалели обороти, така че гръбнакът на икономиката – малкият бизнес, да получи адекватна подкрепа от държавата, подчерта тя.

Ясно е, че промяната е необратима, Борисов няма да бъде премиер и ГЕРБ няма да управляват. Ще приключим с едноличния диктаторски модел и с тежката корупция в България. Изгонването на мутрите не е еднократен и лесен процес, защото те са се окопали в цялата държава. Важно е на 11 юли всички да гласуваме, за да кажем “Довиждане!” на мутрите и “Добър ден” на надеждата за по-добър и достоен живот в България, каза Манолова.

Тя бе категорична, че след 11 юли формациите на промяната ще имат повече от 121 народни представители и ще излъчат правителство на почтените.

* Платена публикация/политическа реклама. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com