Разлог почете участвалите във Втората световна война

9 май – Ден на победата над фашизма, белязал края на най-кървавата война в Европа и в човешката история. На този ден отдаваме почит и признателност към загиналите и останалите живи наши участници във Втората световна война, проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово; край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи и Драва Соболч.

Пред паметника на загиналите във войните на пл. „Преображение” в Разлог се проведе честване, посветено на 9 май – Ден на победата над фашизма.

Програмата включваше рецитал на стихове, посветени на победата, полагане на венци и цветя, слово на г-жа Христина Манова директор на Исторически музей – Разлог. Цветя и венци в знак на признателност поднесоха: инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – гр. Разлог, Исторически музей – Разлог, Център за обществена подкрепа.

9 май е ден, в който трябва да отправим най-силните послания и да предадем най-важните уроци на нашите деца. Ден, в който трябва да кажем на младите хора, че войната е жестока и унищожителна, че отнемането на човешкия живот няма оправдание, че никоя идеология не е основание да се ограничават правото на живот, свободата и на словото.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com