“Омбудсман” да остане като институция! – това е мнението на Общински съвет

На сесията на Общински съвет Благоевград, стана ясно, че институцията “омбудсман” ще остане да функционира.

Залата беше единодушна за нуждата от обществен посредник.

На въпрос от общинските съветници защо този орган липсва в предложената структура на общинската администрация, кметът Илко Стоянов заяви, че няма нищо против г-н Василев (сега действащият омбудсман), но мястото на тази институция не е към тази структура.

Председателят на Общински съвет заяви: “Аз съм първият, който ще настоява пред кмета, да запази институцията на обществен посредник”, но допълни, че неговото място определено не е към структурата. Радослав Тасков добави, че при гласуването в предходното управление на Томов, съветът е приел незаконносъобразно решение като е зачислил омбудсмана към администрацията. “Нито омбудсман, нито председател на Общински съвет, нито общински съветници имат място към тази структура”, категоричен бе Тасков.

Думата взе и самият доц. Валентин Василев: “Днес е Световния ден на приятелството и аз  не желая институцията, която представлявам да се превръща в ябълката на раздора на днешното заседание”, започна той. Омбудсманът благодари на всеки, с когото е работил и заяви, че веднага щом се задейства процедурата и има възможност, ще оваканти своята длъжност. “Смея да твърдя, че съм представлявал институцията с гордост и изключителна чест!”, завърши той.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com