НУ „Яне Сандански” -Разлог организира работна среща по НП „Иновации в действие”

НУ „Яне Сандански“ – гр. Разлог бе домакин на работна среща за обмяна на добри практики по НП „Иновации в действие” за периода 08–11 юли 2021 г. Участници в срещата бяха представители от иновативно НУ „Отец Паисий” – гр. Плевен и НУ „Единство” гр. Плевен. Гост на срещата бе и г-жа Анета Марянска – старши експерт за обучението в начален етап в РУО Благоевград.

НУ „Яне Сандански” вече три години е в списъка на иновативните училища в България и от тази учебна година прилага иновацията „Позитивно образование и развитие на характера на учениците за щастие и успех в училище и в живота”. Училището е единствено в България, което работи за позитивно образование и развитие на характера и тази иновация е предвидена за срок от четири години.

По време на срещата на гостите бе представена иновацията, включваща „Позитивно образование и развитие на характера”, нейните особености и начина на прилагане. Разкрити бяха и световните тенденции за въвеждане в училищата на позитивното образование и мястото и ролята на характера за подобряване на учебните резултати на учениците.

В организираната програма имаше и дискусия, в която трите училища представиха своята визия за съвременен образователен процес, който включва позитивна среда, различни иновативни методи на обучение и новата роля на учителя.

Гостите останаха впечатлени от работата на училището домакин. През трите дни на обмен на добри практики участниците в работната среща обмениха идеи за иновативни методи в начален етап и опит за повишаване на мотивацията на учениците за учене.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

13 фирми с наводнени обекти в Благоевград на работна среща с отговорните институции

След сигнал до областния управител от 13 фирми с наводнени обекти на бул. „Васил Левски“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.