Горещи новини

Корнелия Нинова: Нека преди да променим Конституцията, да я изпълним

Днес е тридесетгодишнината на Конституцията на Република България. Нека отдадем заслужено уважение на нейните автори. Те надмогват противоречията си и полагат принципите на модерната държавност. Днес някои виждат решенията на много проблеми в промяна на Конституцията. Нека преди да я променим, да я изпълним. Тя повелява, че “всички граждани са равни пред закона”. Но в действителност някои са по-равни от други.

Според Конституцията, “гражданите имат право на безплатно ползване на медицинско обслужване”, но всички знаем, че не е безплатно. Основният закон залага принципите на социалната и правовата държава, но близо два милиона живеят под прага на бедност, а законите се газят всеки ден без последствия за нарушителите.

Нека въпреки политическите си различия, всички работим така, че да реализираме преамбюла на Конституцията за общочовешките ценности: свобода,мир,хуманизъм,равенство,справедливост и търпимост, за демократична, правова и социална държава.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Младите у нас отказват да работят за по-малко от 4 300 лв

Младите хора отказват да работят за по-ниска заплата от 4300 лв, показва проучване на Bulgaria …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com