Дръвчета за смет! Деца от Кюстендил събраха 200 кг. отпадъци, в замяна получават 200 дръвчета!

Вчерашното събитие Почистване на лесопарк „Хисарлъка“ с ученици надмина очакванията ни – включиха се около 110 малки и големи ентусиасти, които искаха да направят емблематичния за Кюстендил парк малко по-чист и много по-весел, съобщиха от Клуб За Бъдеще – Кюстендил. 

Състезанието започна около 12 часа. Децата имаха на разположение малко по-малко от час и половина да съберат разделно отпадъци. Всички бяха много ентусиазирани и вдъхновени, креативни и концентрирани в целта да почистят парка и да сортират събрания боклук.

В състезанието за най-голямо количество събран отпадък победители станаха учениците от 9-и клас от ПМГ, с класен ръководител Десислава Драганова, на второ място – 8-и клас от ПМГ и на трето – отборът от ЕГ. Имаше и щафетна игра за разделно събиране, която спечелиха най-малките участници от 4-и клас от 6-о ОУ. А 6-и клас от ПМГ спечели специална награда. Останалите участници също получиха комплименти за тяхното участие.

“Важното за нас е, че виждахме усмивки и удовлетворение на лицата на всички деца. Ако знаете само колко заряд ни дадоха!”, заявиха организаторите и се похвалиха, че общото количество събран отпадък е 200 кг., за които ще бъдат осигурени 200 дръвчета, които да поставят началото на ученическа гора.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com