Горещи новини

Близо 320 000 семейства ще получат помощ за ток и парно

Семейства с деца ще получат еднократна добавка от 148,35 лева, за да си плащат повишените разходи за ток и парно. Това предвижда проект на Агенцията за социално подпомагане, който ще бъде представен официално днес. Проектът е на стойност над 49 милиона лева и е финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Средствата ще се изплащат от Агенцията за социално подпомагане до 30-и ноември 2023-а година. Те са предназначени за уязвими домакинства – семейства с доходи до определен средномесечен размер, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст или така наречените детски надбавки.

За тази година, за да получават детски надбавки, семействата трябва да са с доход до 510 лева на човек. За едно дете надбавката е 50 лева.

По данни на социалното министерство близо 320 000 семейства ще получат чрез проекта подкрепа за посрещане на повишените разходи за потребление на енергия.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Еньовден е! Вижте какви са поверията

Еньовден е български народен празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com