Благоевград се поклони пред безсмъртието на Апостола на свободата

Благоевград отново сведе глава пред живота, делото и подвига на най-великия българин, Васил Левски. Десетки благоевградчани се събраха днес пред бюст-паметника на Апостола на свободата в града, за да засвидетелстват своята признателност по повод 184 години от рождението на Дякона.

Най-напред цветя пред паметния знак на героя поднесе кметът на община Благоевград, Илко Стоянов, за който това бе и първото официално събитие от встъпването му в длъжност. В церемонията по поднасяне на цветя участваха още заместник областният управител Слави Христов, омбудсманът Валентин Василев, представители на институции и политически партии, общественици, културни дейци и граждани. Деца също положиха цветя пред паметника на Васил Левски. А това е знак, че уважението на българите към личността му и признателността на поколенията към делото му ще продължат вечно.

Защото Апостола на свободата е символ на безсмъртието, той посвещава живота си на идеята и борбата за освобождението на България. Няма българин, който да не се прекланя пред делото му и да не носи в сърцето си образа на Левски, който продължава да живее след онзи пагубен миг, в който въжето отнема сетния му дъх. Както са живи и много от заветите му, един от който трябва да е пример за всеки един от нас: „Каквото съм правил, в полза народу е”.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com