Горещи новини

Първо място за Ивана и Ивона Малчови от Банско в конкурса “Звезди в радиото”

В десетия юбилеен конкурс на Радио Благоевград „Звезди в радиото” изгряха и музикалните таланти от Банско. Близначките Ивана и Ивона Малчови от школата по народно пеене при НЧ “Н.Й.Вапцаров – 1894” с ръководител иконом Георги Касапинов, спечелиха първо място в конкурса. Те пяха с акомпанимента на фолклорен оркестър с ръководител Димитър Касапинов. Специалната награда на Община Благоевград пък получи Иван Джолев от Школата по музика на Марин Бърдарев.

Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика. Организира се от Радио Благоевград и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград със съдействието на РУО – Благоевград.

В сърцето на Родопите, със златен медал се окичиха още две ученички на иконом Георги Касапинов. Под ръководството на М. Манолева, сестрите Вяра-Любов и Кристина Гигови спечелиха първо място за дуетно изпълнение на фестивала „Широка лъка пее, свири и танцува”.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Три велики тенора на сцената в Благоевград.. и още нещо

Камерна Опера Благоевград кани всички жители и гости на града на дългоочакван и вълнуващ концерт …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com