Горещи новини

Петрич почете саможертвата и героизма в Деня на Ботев и на загиналите за свободата на Българи

Учители и ученици, представители на общински и държавни учреждения, културни дейци, политици, положиха цветя и сведоха глава пред паметник „Загинали за Родината“ в гр. Петрич в знак на признателност към поета и революционер Христо Ботев и всички други герои, дали живота си за свободна България. Под съпровод на музика на Общински духов оркестър при НЧ „Братя Миладинови“ се постави началото на отбелязването в Петрич на 145 години от смъртта на Христо Ботев. Вдъхновени изпълнения в музикално-поетичната композиция „Делото на Христо Ботев – един урок по родолюбие“ представиха ученици на СУ „Никола Вапцаров“.

Освен изповедните слова за един идеал, за една кауза, за една революция, акапелно прозвучаха и обичани патриотични песни. „Нека всяко българско дете знае за Христо Ботев и гордо да изрича неговите стихове, нека предаваме на поколенията възвишеността на една личност, на една борба, на една молитва в един живот“, призова кметът на общината Димитър Бръчков.

Точно в 12.00 часа вой на сирени прикова гражданите по местата!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Три велики тенора на сцената в Благоевград.. и още нещо

Камерна Опера Благоевград кани всички жители и гости на града на дългоочакван и вълнуващ концерт …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com