Горещи новини

Кметът Димитър Бръчков благодари за усилията и чудесния резултат по проекта „Красива природа“

Днес приключи работата на отборите, които се включиха в реализирането на проект „Красива природа“ по идея на ЦЛРП – ОДК в гр. Петрич. Родолюбивото измерение на проекта включи боядисването на 700 кв. м. стена от бетон в цветовете на националното знаме и рисуване по шаблони на портрети на видни български будители, чиито имена носят училищата, участвали в „Красива природа“.
„Тази алея „оживява“ с погледите на вашите патрони, тази алея ще припомня и ще бъде символ за Петрич и петричани. Ще спираме тук“, каза кметът Димитър Бръчков.
Той предложи инициативата да бъде надградена и до портрета на всеки един училищен патрон да се изпише негова знаменателна мисъл. Това ще се случи на следващ етап, съгласиха се училищните отбори. Наградата от Община Петрич за участниците и техните ръководители е екскурзия до столицата, където да бъдат посетени Национален исторически музей и Военно-исторически музей.
„Горд съм, казвам го още веднъж, че съм част от това дело – по идея на деца и реализирано от деца! Поздравявам ви за направеното и пожелавам да продължавате с такова усърдие! Бъдете здрави“, обобщи в поздрава си към децата кметът Димитър Бръчков.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Три велики тенора на сцената в Благоевград.. и още нещо

Камерна Опера Благоевград кани всички жители и гости на града на дългоочакван и вълнуващ концерт …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com