Горещи новини

Пореден вандалски акт в Градския парк на Петрич

За пореден път- вандали не пожалиха съоръженията в Градски парк

Това, което не е прецедент, заплашва да се превърне в порочно явление – уродливо за цялото общество. За пореден път служители на Община Петрич установиха, че недобронамерени лица са посегнали върху публична собственост, каквато са съоръженията в Градски парк. Този път е повредена мрежата, която огражда изградената стена за катерене, използвана от децата с ентусиазъм и настроение.

Това грубо погазване на всякакви приемливи норми на поведение е тревожно – тревожно, защото само преди седмица в социалните мрежи се появиха снимки на изрисувани с нецензурни послания съоръжения за игра на децата – катерушки, пързалки и люлки. В същото време отново с чувство на необяснима гордост младежи се снимаха как хвърлят камъни в езерото на парка с риск да бъдат наранени обитателите му и да се получи нежелано наслагване на камъни по дъното и последващи проблеми.

По-рано бяха откъртени част от кошчетата за отпадъци, други бяха деформирани, счупени бяха осветителните тела на сцената в парка, нарязана е и тентата на сцената, срязани са и мрежите на игрището за футбол. Част от новите дръвчета, които бяха засадени по инициативата на Гората.Бг в парка също са изпочупени.

Това ли е лицето на град Петрич? Община Петрич се обръща с призив към всички жители – да се пази това, което е направено. Ако на някого не му харесва, да не го ползва, да използва социалните мрежи, за да хули, но да не руши! Трагично е да допуснем, че това безумно поведение се стимулира по някакъв начин и от абонираните да „плюят“ за всичко в Петрич – анонимни и не до там, защото и такова тълкувание има логика…И сега ще намерите същите хора контрапункт, но поне този път не го правете, защото губим заедно в бъдещ план!

Охрана в Градски парк има от 08.00 ч. до 20.00 ч. и дори в този интервал от време (през деня) се правят опити да се вандалства. Това е жалко, защото всички средства за отстраняването на щетите идват от всеки един жител на община Петрич. Нека не проявим търпимост!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВиК Благоевград с трайно разрешение на проблемите с водата в селата от общината

На работна среща между кмета на община Благоевград Методи Байкушев и инженери от Общината и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com