Митничари откриха над 8 000 кутии с цигари без бандерол на Капитан Андреево и Лесово

3840 кутии (76 800 къса) цигари без български акцизен бандерол задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ от Турция.

На 06.11.2022г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представил редовни документи за превозвана стока – мебели и различни стоки за бита от Турция за Франция.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение са открити кашони, в които „маскирани“ с найлонови торбички са били укрити 3840 кутии (76 800 къса) цигари без акцизен бандерол. Цигарите са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

От АМ съобщават още, че служители от Териториална дирекция Митница Бургас са открили 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари в товарен автомобил.

Камионът с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Лесово на 07.11.2022 г. на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин. Според представените документи е превозвал азотен тор – карбамид от Турция за Финландия през България. В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма друго за деклариране освен посочения в документите товар.

По метода „анализ на риска” служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” селектират товарния автомобил за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, включително със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зона с подозрителна плътност в най-вътрешната предна част в товара.

При последвалата физическа проверка са открити в маркираната зона картонени кашони съдържащи общо 5000 кутии недекларирани цигари с търговски марки Parliament и Marlboro, всички с турски акцизен бандерол. Установено е, че цигарите са собственост на шофьора на автомобила.

Контрабандните общо 100 000 къса цигари са иззети. Срещу турския гражданин с инициали S. K. е съставен акт за установеното нарушение на Закона за митниците.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Простреляха охранител при обир на инкасо автомобил

Около 06:31 часа днес в гр. Благоевград, излизайки от касов център, двама служители на охранителна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com