Shot of a doctor showing a patient some information on a digital tablet

Лудница с електронните направления в Пиринско

Софийска фирма подлуди лекарите от доболничната помощ в Пиринско – джипита и специалисти, които втори ден не могат да издават електронни направления на пациентите си. Причината е проблем в софтуера, заради който системата не работи, а лекарите са с вързани ръце и не могат да обслужват пациентите си.

“Проблемът е голям, тъй като с медицинския софтуер „Хипократ“ на фирма „Контракт“ работят 80 % от лекарите в доболничната помощ в Благоевградска област. Тя беше монополист в сектора доскоро, но се появиха и други фирми. От два дни ни късат нервите, тъй като системата не работи и не можем да издаваме електронни направления. Не е пречка да напишем направления на хартиен носител, но те вече не се признават от Здравната каса. Не можем да преглеждаме  пациентите си. От фирмата ни обясняват, че всеки момент ще отстранят проблема, но в момента сме доникъде”, заяви за „Струма“ председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пиринско д-р Дафина Тачова.

Заради проблемната ситуация Районната колегия на лекарския съюз в Благоевград сигнализира централата на БЛС.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Един коментар

  1. Иван Петров Иванов

    Г-жа Тачова е във всички управленски структури или познава лично силните хора в системата на здравеопазването в България. Имайки опита от самото начало на здравната реформа, може да подскаже на управлението, на съсловната организация, на партньорите си че внедряване на софтуер не се прави за един ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com