Мая Нешкова с писмо до Негово Светейшество Неофит Патриарх Български

Почетният гражданин на Благоевград, обичаната певица Мая Нешкова,  написа писмо до патриарх Неофит, в което го призовава за общ молебен срещу пандемията Ковид 19.

Ето и какво пишат певицата и нейният съпруг  композиторът Кирил Икономов:

Отворено писмо
до Негово Светейшество Неофит
Патриарх Български и Митрополит Софийски,
председател на Светия Синод и на БПЦ-БП
Ваше Светейшество,
Живеем в тревожно време на изпитание за цялото човечество. Връхлетялата ни изневиделица епидемия, която отне живота на голямо множество хора у нас и по света. Тя промени из основи обичайният ритъм на ежедневието и ни хвърли в паника, отчаяние, безработица и беднотия.
В такива критични моменти човешкият взор винаги се е обръщал към вярата и духовните водачи за утеха, утешение, вразумление и насърчение. Сега се нуждаем от подкрепата и гласа на Българската православна църква. Като вярващи християни ние помним и думите на Спасителя: „Без мене не можете да вършите нищо!“ /Йоан 15:5/
Ето защо се обръщаме към Ваше Светейшество и Висопреосвещените архиереи – членове на Св. Синод на БПЦ с призив да благословите в уречен ден и час пред всички храмоне и манастири на Българската Патриаршия да се извърши едновременно молебен за избавяне на нашия народ и на целия свят от настъпилия мор с изнасяне на почитаните чудотворни икони при продължителен камбанен звън.
В Св. Евангелие е казано, че „където са двама или трима, събрани в Мое име и Аз съм между тях“ /Мат. 18:20/ В Требника има последование и е отбелязано, че молебените при природни и обществени бедствия следва да бъдат всенародни.
Твърдо вярваме, че такава една обществена молитва в дух на единение и любов ще бъде угодна на Бога и ще се въздигне като благословен тамян пред неговия престол на небесата!
Да се съберем на молебена при спазване на противоепидемиологичните мерки и да измолим Бог неговата любов за нашето духовно и телесно спасение!
Да имаме вяра и Бог ще ни помогне!
Целуваме Архипастирската Ви св. десница и оставаме смирени в Христа Ваши чада:
Мая Нешкова и Кирил Икономов

Идеята е в един и същи ден и час всички храмове в страната да изнесат навън чудотворните си икони при продължителен камбанен звън и така да се извърши молебен за здраве.

Самата Мая прекара много тежък Ковид, който порази подред цялото й семейство. По време на възстановяването около празничните декемврийски дни през 2020, певицата усеща, че е завладяна от страха. С ясното съзнание, че това не бива да се допуска, като силно вярващи хора, със съпруга й, решават да напишат писмо.

Тези дни обичаният музикален тандем, дал на публиката евъргрийни като „Конче вихрогонче“, „Китка за обич“, „Щастие с пари не се купува“, „Обичам те“, „Имен ден“, „Има ли виновни в любовта“, „България“ и много други, отпразнува 30-годишнината от построяването на църквата си „Успение Богородично“ в Благоевград.

 

Прочетете и

„Орлетата“ с нов собственик? Лий Пауър влиза в българската efbet Лига

Собственикът на английския Суиндън Лий Пауър е на път да навлезе в българската efbet Лига. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *