Студентите от Soccer Universities с чудесни отзиви за ФК „Пирин“ и община Благоевград

Първият випуск от студенти в американския университет Soccer Universities, който в продължение на 10 седмици бе базиран в Благоевград завърши успешно своя курс на обучение.

В този период студенти от Съединените щати и други точки на света съчетаваха тренировките по футбол с онлайн лекции и упражнения на своята университетска специалност. Проектът се осъществява благодарение на партньорството между ФК Пирин, Soccer Universities и Община Благоевград. Съвсем скоро се очаква нова група студенти, които ще започнат своя курс на футболно и университетско обучение в града.

Главният отговорник на SU за футболната програма Мат Драйвър сподели мнението си за престоя на първата група студенти пред www.fcpirin.com.

„За голяма наша радост, престоят ни в България надмина очакванията. Всички във ФК Пирин бяха невероятно отзивчиви и ни подкрепяха благодарение на своите професионални умения. Тук намерихме отлична среда за развитие на нашия проект. Радвахме се на спокойния и зелен Благоевград. Терените, отношението, природата, всичко бе прекрасно. Хората в Благоевград са гостоприемни и сме щастливи, че момчетата откриха нов културен хоризонт. Много важно бе, че благодарение на организацията от страна на ФК Пирин успяхме да изиграем множество контроли. Срещнахме отбори от 1-вото до 4-ото ниво на футбола в България. Справихме се по-добре от предварителните очаквания. Резултатите не са важни за нас, макар че постигнахме такива, по-важното е да помогнем на тези млади играчи да намерят пътя си напред в професионалния футбол. В Благоевград ме впечатли приветливостта и откритостта на българите, те бяха невероятно любезни и точни към нас. Още повече, след като се убедиха, че тези момчета могат да играят добре футбол, мисля, че тогава уважението беше съвсем заслужено. Младите хора завързаха приятелства, местните младежи упражняваха английския си език, от друга страна пък нашите момчета, научиха думи на български и също така се запознаха с българските танци, музика, храна, което е безценно. Дали сме изпълнили задачите, които си бяхме поставили тепърва предстои да видим. Но към нашите играчи има интерес от няколко професионални клуба в България, както и от няколко други страни в Европа. Така че от тази гледна точка – мисля, че имаме добри резултати“, сподели Драйвър.

Един от главните треньори – Хенри Мойо също разказа за своите впечатления от престоя на групата в Благоевград.

„Обслужването и условията в нашата база в Бачиново бяха на много високо ниво. Това помогна на момчетата да се почувстват като у дома си. Всичко бе професионално подготвено и съобразено с нуждите на тези млади футболисти. Благодарение на ФК Пирин и Община Благоевград ползвахме терените, които бяха отлично подготвени, условията за тренировка бяха превъзходни. Хората от треньорския щаб и администрацията на клуба бяха много любезни. С гордост може да наречем ФК Пирин наш партньор. Много сме доволни от съвместната си работа с мениджъра Уорън Фийни, който ни покани да тренираме няколко пъти с представителния отбор. Играхме контроли с различни съперници, което ни даде възможност да изпробваме различни варианти. Нашите момчета не останаха незабелязани и това доведе до поканата на няколко наши играчи на проби в ЦСКА-София. Беше чудесно преживяване, а Благоевград е прекрасен. Хората бяха любезни и ни помагаха, дори таксиметровите показваха приятелско отношение към момчетата и ги караха да се чувстват спокойни и сигурни. Всичко премина много добре и сега гледаме напред към следващия курс, който отново ще се проведе тук в града“ каза Мойо.

Прочетете и

„Орлетата“ с нов собственик? Лий Пауър влиза в българската efbet Лига

Собственикът на английския Суиндън Лий Пауър е на път да навлезе в българската efbet Лига. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *