Община Благоевград предоставя на American Soccer University безвъзмездно ползването на всички общински терени

На работна среща днес вр. и.д. кмет на общината Ясен Попвасилев и президентът и основен спонсор на ФК “Пирин” Пол Белогур с представители на American Soccer University, в лицето на Кийт Коул, отговорник по учебната дейност, и Мат Драйвър, отговорник по футболните въпроси, обсъдиха подробностите по иновативната инициатива на университета на територията на Благоевград да се обучават и тренират футбол над 250 футболисти от цял свят.

Като иновативна и радикална представиха инициативата си представителите на American Soccer University, защото позволява точния баланс между висшето образование и футбола без едното да пречи на другото. Община Благоевград, в лицето на вр. и.д. кмет на общината Ясен Попвасилев приветства инициативата и изрази готовност да осигури безвъзмездно достъп до всички терени собственост на общината.

На срещата присъстваха Любен Милев, заместник-кмет по обществен ред сигурност и спорт, Радослав Тасков, председател на Общински съвет Благоевград и Георги Иванов, общински съветник и представител на ДЮФК “Хлапетата” Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Спортна панорама” ще се проведе утре в Благоевград

Община Благоевград организира „Спортна панорама” 2023 г. Събитието ще се проведе на 16 септември (събота) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com