Кметът И. Стоянов, Й. Йовчев и К. Дунев откриха XVIII Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и олимпийските вицешампиони на висилка от игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика), и Йордан Йовчев от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки) и генерален секретар на Българска федерация по гимнастика поставиха официалното начало на XVIII Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград.

Тримата връчиха и отличия – купи и медали на победители в различните категории.
Деца и младежи бяха наградени и от Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.
В състезанието, което продължава и през утрешния ден, участват над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания.
В надпреварата се съревновават спортисти от 8 до 16-годишна възраст.
Българските клубове, част от турнира са: „Любчо Солачки“ (домакин на състезанието), „Светкавица“, „Торнадо“, Гераниум“, Национална спортна „Академия“, „Левски Спартак“, „Черноморец“, Етър“, Етър Стил“, „Йовчев-Дунев“, „Гимнастика“, ЦСКА, „Юнак“, „Спартак Пловдив“, „Стрийт Уоркаут“ и “Ели-Гаш”.
В спортното събитие специално участие имат и Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1-и до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия).
Съорганизатори на състезанието са Община Благоевград и Българската федерация по гимнастика с подкрепата на „ХЕК Солар“.
Турнирът се провежда в зала „Скаптопара“, при вход свободен.

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Готви се протест и подписка срещу действията на държавата за затваряне на залите в парк “Македония” 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с представители на спортни клубове, упражняващи своята тренировъчна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com