Горещи новини

Росица Димитрова стана част от надзора на ВиК холдинга

Пълна промяна е предприело регионалното министерство в държавния ВиК холдинг, където правителството на ГЕРБ наля 1 млрд. лв. за подобряване водоснабдяването и за инфраструктура, а вместо това дружеството досега само раздава заеми на своите дъщерни дружества – държавните водни оператори, и то основно за погасяване на техните дългове.

В петък от ведомството обявиха, че е отстранен целият Съвет на директорите и вече ходингът има управителен и надзорен съвет. Такава бе структурата до януари 2021 г., когато бе променена при едни от поредните назначения.

Така от старото ръководство е останала само директорката Ирена Георгиева, но тя вече ще представлява холдинга заедно с 33-годишния Лозко Лозев, който е сред новите назначения и фактически става първи директор, а Георгиева ще е втори. Лозков ще е председател на УС, а Георгиева – негов замекстник. Останалите нови двама членове на управата са Владимир Бибов и Атанас Бояджиев.

Отстранени от ръководството са Теодора Пакулева, Пламен Манолев, Любен Петров и Божидар Спасов.

Във върнатия като звено в холдинга надзор са назначени ВиК инженерът и дългогодишен преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) проф. д-р инж. Ганчо Димитров като председател, както и Кирил Симеонов, Росица Димитрова, Дафинка Семерджиева и Богомил Петков.

Решението за промяната е на регионалния министър Андрей Цеков, който е от “Продължаваме промяната”.

Връщането на двустепенната форма на управление цели да се оптимизира работата във ВиК сектора и да засили проектите за модернизация на ВиК мрежата и инфраструктурата, да реализира редица големи водни проекти, с които да се подобри качеството на предлаганите услуги за гражданите, се казва в съобщението на МРРБ. Оттам уточняват, че промените се очаква да подпомогнат ВиК операторите при реализацията на проектите им с европейско финансиране и да допринесат за финансовото оздравяване на ВиК дружествата от структурата на ВиК Холдинга.

Инж. Росица Димитрова е инженер химик , чийто професионалният ѝ път минава във “ВиК” ЕООД – Благоевград, като в периода 2014-2021 г.  беше управител на водното дружество. Под нейно ръководство са внедрени енергийно-ефективни мерки в пречиствателни станции за отпадъчни води (ПСОВ) Благоевград, ПСОВ Разлог, ПСПВ Гоце Делчев, изградена е и фотоволтаична инсталация на територията на ПСОВ Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com