Решения на Общински съвет- Благоевград от редовната сесия днес

На редовно заседание на местния парламент днес се попълни състава на постоянните комисии към Общински съвет. Милена Камбурова става член на „Комисия по бюджет, финанси и европроекти“, а Гергана Муртова влиза на мястото на Радослав Тасков в „Комисия по обществен ред, сигурност и противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси“.

Общинските съветници гласуваха и избор на нов Председателски съвет към Общински съвет-Благоевград. В състава му влизат: Мехмед Вакльов, Евгени Бибов, Георги Корчев, Веселин Христов, Георги Иванов и Кирил Ваклинов.

Гласува се отпускането на еднократна помощ от 5000 лв. за дете, нуждаещо се от скъпоструващо лечение в чужбина.

Общинските съветници дадоха съгласие относно кандидатстване на Община Благоевград с проектно предложение по Интегрирана процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.056 „Социално- икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование” – Компонент 2, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 (ОП РЧР) и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 (ОП НОИР) и одобряване на Споразумение за сътрудничество с партньори по проекта.

Положително решение се взе и относно Предложение за финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Нинова: Днес правителството взе още едно добро решение за младите хора и икономиката

„Днес правителството взе още едно добро решение за младите хора и икономиката. Благодаря на колегите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.