Решения на Общински съвет- Благоевград от редовната сесия днес

На редовно заседание на местния парламент днес се попълни състава на постоянните комисии към Общински съвет. Милена Камбурова става член на “Комисия по бюджет, финанси и европроекти”, а Гергана Муртова влиза на мястото на Радослав Тасков в “Комисия по обществен ред, сигурност и противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси”.

Общинските съветници гласуваха и избор на нов Председателски съвет към Общински съвет-Благоевград. В състава му влизат: Мехмед Вакльов, Евгени Бибов, Георги Корчев, Веселин Христов, Георги Иванов и Кирил Ваклинов.

Гласува се отпускането на еднократна помощ от 5000 лв. за дете, нуждаещо се от скъпоструващо лечение в чужбина.

Общинските съветници дадоха съгласие относно кандидатстване на Община Благоевград с проектно предложение по Интегрирана процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.056 „Социално- икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование” – Компонент 2, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 (ОП РЧР) и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 (ОП НОИР) и одобряване на Споразумение за сътрудничество с партньори по проекта.

Положително решение се взе и относно Предложение за финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Кандидатът за премиер от ГЕРБ Н. Габровски получи проучвателния мандат от президента

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер Николай Габровски, посочен от най-голямата по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com