Очаквано депутатите не намалиха заплатите си

Временната комисия и Парламента решиха предложението за редуциране на депутатските заплати да не бъде прието.

Против намаляване на заплатите бяха всички партии, с изключение на БСП, които предложиха да бъдат замразени съобразно Ковид обстановката, но не и намалени.

Предложението беше отправено от “Изправи се БГ! Ние идваме!”, с идеята възнагражденията да паднат от три средни на една или от 4 500 на 1 570лв.

Председателят на Народното събрание Ива Митева коментира, че разбира желанието на Мая Манолова за намаляване на възнагражденията на депутатите, но обърна внимание как се определят заплатите в държавната администрация. „Трябва да си даваме сметка, че определянето на заплата от 1500 лева на народен представител ще рефлектира до заплатата на обикновения експерт във всяка една администрация, защото с това са вързани заплатите на министри, заместник-министри, регулаторни органи“, заяви Митева.

Запазва се разпоредбата, според която основното месечно възнаграждение на депутатите се преизчислява всяко тримесечие.

Снимка:DarikNews.bg 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com