Горещи новини

Младежите на ДПС с категорична подкрепа към председателя на партията

Младежката организация на ДПС излезе с официална позиция:

В последно време се тиражират откровени лъжи и спекулации в различни медии, както и в изтеклите записи на едни дискредитирани, опорочени, безпринципни, потъпкващи Конституцията и демокрацията, нарекли себе си „политици“, а сами по себе си – шарлатани.

Ние категорично заявяваме, че осъждаме всякакъв опит за всяване на смут, интриги и деструктивно вмешателство в структурите на ДПС. Различните видове атаки срещу председателя на ДПС, чрез инсинуации, фалшиви новини и откровени лъжи, са опит за удар срещу всеки един член и симпатизант на Движението, удар срещу демокрацията и интегритета на гражданите на България.

Като най-голямата младежка организация в Европа, с демократично избран председател, ръководство, областни и общински структури, ясно трябва да подчертаем, че ДПС има функциониращи вътрешнопартийни органи, структура и устав. Вече над 33 години сме доказали, че външни сили не могат и няма да влияят на решения свързани с бъдещето на партията, нейния председател, както и последователността на позициите й.

На фона на цялостния разпад на държавността, на който сме свидетели, трябва да подчертаем, че именно ДПС и в частност председателят Мустафа Карадайъ от години алармират за проблемите и апелират за нормалност и диалог в политическия живот на България. Атаките не са неочаквани, имайки предвид огромната отговорност, която Движението за права и свободи носи, като една модерна и последователна евроатлантическа партия със завиден кадрови потенциал, изправена пред сложната политическа реалност, но най-вече предлагайки решение след решение на всяка криза и проблем.

Наблюдавайки цялостната ситуация, апелираме гражданите с критично мислене, да базират своето мнение на истината, ясно разграничавайки ФАКТИ от ФИКЦИЯ. Дълбоко вярваме, че доказателствата трябва да определят оценката, а не необосновани твърдения, лансирани чрез съмнителни източници и тежко дискредитирани персони. Приканваме всеки наш сънародник да подлага на съмнение мотивите зад сензационните наративи и да търси надеждни източници на информация, за да се формира балансирана перспектива. В нашата млада демокрация, разнообразието на мнения е от съществено значение, но те трябва да се базират на добре информиран смислов анализ, отколкото на бърза оценка, породена от сензацииони заглавия и статии.

В заключение заявяваме категоричната си подкрепа към председателя на ДПС – г-н Мустафа Карадайъ и неговата отдаденост към каузата на Движението – защита на демокрацията, правата и свободите на всички български граждани. Вярваме, че неговата неуморна работа ще постави началото на конструктивна форма на политически диалог, която ще ни изведе от кризите и ще отвори широко възможностите за сътрудничество между политическите партии в името на нашето настояще, бъдеще и развитие като гражданско общество.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com