Красимир Роячки от ГЕРБ подаде оставка като съветник към ОбС-Благоевград, мястото му заема Венцислав Хросинков

Съветникът от ГЕРБ в Общински съвет-Благоевград Красимир Роячки официално оповести решението си да подаде оставка. Ето и неговата позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани,
Днес на извънредна сесия на общинския съвет с извънредна точка, без присъствието на граждани, зад гърба ви, беше взето решение за изтегляне на най-големия кредит в историята на община Благоевград за обновяване и реконструкция на парк Бачиново. Несъгласието ми с решението се състои в това, че такива проекти трябва да бъдат изграждани с европейско финансиране, а не чрез поемане на дългове, които ще връщат и децата ни. Припомням ви, че само преди два месеца голяма част от общинските съветници отхвърлихме това предложение на редовна сесия, сега беше вкарано отново извънредно и мнението на част от колегите ми вече беше променено, по необясними за мен причини. Като общински съветник и председател на комисията по икономика в ОБС подавам оставка, тъй като подобни решения противоречат на личния ми морал и възгледи за начина на водене на политика от община Благоевград.

Мястото на Роячки в Общински съвет-Благоевград трябва да бъде заето от следващия по ред в листата – бившият областен лидер на МГЕРБ – Венцислав Хросинков.

Спорно е дали сред мотивите на Красимир Роячки за напускане на ОбС не е и решението на КПКОНПИ, с което той бе уличен в конфликт на интереси.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

22 септември – Ден на Независимостта! Честит празник, българи!

На 22-и септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история. На тази …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com