КПКОНПИ изпрати в прокуратура декларациите на Кирил Петков

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е изпратила до Специализираната прокуратура изисканите копия от подадените декларации за имущество и интереси от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката.

Това съобщават от пресцентъра на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Искането е постъпило в КПКОНПИ на 23 ноември 2021 г.

От КПКОНПИ обаче изрично посочват, че комисията не приема и не съхранява декларации за несъвместимост. Те се подават пред органа по избора или назначението – в случая, пред президента на Република България. Според закона, пред комисията се подават само декларации за имущество и интереси.

По-рано днес стана ясно, че специализираната прокуратура е удължила срока на проверката за гражданството на бившия служебен икономически министър Кирил Петков до средата на декември.

Говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев обясни, че удължаването е максималното възможно и се е наложило, за да се изчакат документи от Антикорупционната комисия, пред която – според прокуратурата – като служебен министър, Петков е имал задължението да подаде декларация за несъвместимост.

 

 

 

Източник: bntnews. bg

Прочетете и

Кметът на Благоевград се вслушва в гражданите и внесе предложение за намаляване на новоприетата такса смет

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет – Благоевград за намаляване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *