Илко Стоянов встъпи в длъжност като кмет на Община Благоевград

Избраният за кмет на Община Благоевград Илко Стоянов положи официално клетва тази сутрин в зала „22-ри септември“.

„На основание чл. 25, ал. 1 ЗМСМА откривам извънредно заседание на Общински съвет Благоевград. Като дневен ред точка 1 предлагам гласуването на решение номер 69 от 05.07.2021 на ОИК, за обявяване избрания кмет на Община Благоевград и полагане на клетва.“, така откри тържественото полагане на клетва председателят на Общински съвет Благоевград г-н Радослав Тасков.

Адв. Мартин Бусаров председател на ОИК, взе думата и съобщи: „Ще представя накратко изборния резултат от проведените на 27 юни и 4 юли частични избори за кмет, като резултат от които, на втори тур, за кмет на община Благоевград, бе избран г-н Илко Стоянов, получавайки 10 406 гласа.“

Илко Стоянов заяви, че за него е чест и благодари на всички. „Живеем във времена, които са наистина много тежки и трудни и въпреки всичко намираме начин да се усмихваме и продължаваме напред. Можем да го направим заедно и Благоевград може да бъде примера, от който започва всичко! Бог да пази България!“, заяви той.

Неврокопският митрополит Серафим започна с думите:  „Всяка душа трябва да се подчинява на върховната власт, защото няма власт, която да не е от Бога! Който се противи на властта, противи се на Божията воля.“.

Негово Високопреосвещенство Серафим се обърна към новия кмет: „Пожелавам Ви да имате за ръководител Божията премъдрост, да бъдете изпълнен с любов и загриженост към поверения Ви народ“.

Областният управител на Благоевград поздрави новоизбрания кмет с думите: „Уважаеми г-н Стоянов, клетвата е неразгадано тайнство и същевременно открита изповед на душите ни. Всички ние с трепет чухме клетвата ня 37-я кмет  след Освобождението. За мен е чест и привилегия, че съм част от това събитие.“, след което Николай Шушков се обърна към г-н Стоянов – Бъдете здрав, позитивен, отговорен и почтен в действията си. Работете за Благоевград с грижа на добър стопанин и никога не забравяйте клетвата си!“

На въпрос от медиите към градоначалника, как иска да види Благоевград, той отговори: „Така както го видях днес. Обединен и положителен.“.

Той допълни, че кметът е работник като всички останали и в момента има много документация, която си тече независимо кой е на поста, така че първо ще започне от нея.

Желаем успех на новия кмет!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Трима починаха, а четвърти е в тежко състояние след удар от мълния в София

Трима души починаха, след като бяха ударени от мълния в градинката на ул. „Пиротска” в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.