Горещи новини

Ето защо политиката отвращава нормалните граждани

Бившата зам.-кметица Василиса Павлова, назначена от екскмета Румен Томов, изненада всички с коментарите си в социалните мрежи. Не за първи път тя застана на страната на кандидат- кмета от ИТН Илко Стоянов като написа “Успех Илко! Само ти можеш и трябва да бъдеш кмет на община Благоевград!”. Обръщаме внимание на малката неграмотност в коментара, но сигурно г-жа Павлова се е вълнувала и бързала да изрази подкрепата си.

Парадоксът във всичко това е, че освен бивш зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград, назначен от тогавашния кмет Румен Томов, Василиса Павлова беше подкрепена от ДСБ като кандидат за общински съветник на изборите 2019 г. и е част от Демократична България обединение, които имат свой кандидат-кмет, а именно д-р Каракостова-Нешева.

В крайна сметка за обществото не става ясно към коя партия се числи Василиса Павлова и чии принципи и идеи изпълнява.

Явно в политиката прекрояването на ризи смяната на цветове според модата на деня е нещо нормално и за някои дори задължително.

Тук искаме да обърнем внимание, че кандидатът за кмет на Благоевград Илко Стоянов присъства и в листата за народни представители на ИТН, д-р Каракостова-Нешева също е едновременно кандидат-кмет и кандидат за народен представител на предстоящите избори на 11 юли. Тези факти подсказват на обществото за едно – за някои кандидати властта явно е на всяка цена и е важно “да си вържат гащите” както се казва, за да са сигурни, че по един или друг начин ще бъдат част от властта.

В тези дни на гражданите се обещава много, организират се всякакви мероприятия, турнири, срещи и разговори, но чисти ли са намеренията на кандидатите или са поредните празни предизборни слова? Защо така лесно се сменят партии и идеи или както казахме по-горе – принципите са нищо пред модата на деня?

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com