Горещи новини

Дебат в Благоевград – мисия невъзможна

След частичните местни избори в неделя стана ясно, че на балотаж ще мерят сили адв. Илко Стоянов от ПП “Има такъв народ” и независимият кандидат инж. Румен Томов, подкрепен от БСП.

Вчера, по време на пряко включване за една от телевизиите, Илко Стоянов покани Румен Томов на дебат. Дебат, който ние от Струма Прес смятаме, че е изключително важен за благоевградчани. Важен е, защото на I тур гласуваха едва 28.84%. Важен, защото би помогнал за по-висока активност на балотажа. Важен, защото жителите на общината заслужават да чуят не просто послания от предизборни програми, а директни отговори от кандидатите и пряк словесен сблъсък между тях.

С публикация в личната си Фейсбук страница Румен Томов отказа дебата.

“По време на интервю, което дадохме по-рано днес заедно с опонента ми в предизборната надпревара Илко Стоянов , от него дойде покана за дебат. Аз обаче смятам, че тя е твърде закъсняла. Смисъл от такъв дебат имаше в началото или по време на предизборната кампания, когато имаше и други кандидати, също имащи право да се включат в подобен разговор за бъдещето на Благоевград.”, пише инж. Томов.

При тази ниска избирателна активност и незаинтересованост е изключително важно да има дебат. Общият брой на гласувалите на I тур е по-малък от гласовете на Румен Томов от изборите, проведени през 2019 г. Същият е загубил над 13 400 гласа.

Припомняме, че две години г-н Томов комуникира с гражданите от Фейсбук профила си с написани “велики” речи от пиарите му и нито веднъж не проведе открит разговор с избирателите. В програмата си залага на диалог с гражданите, но такъв така и не се случи.

Румен Томов пише още:

“Не се страхувам от сблъсък, просто вярвам, че трябва да се доверим на интелигентността и преценката на благоевградчани, те ни слушаха и гледаха и до момента, никой няма нужда от допълнителни полемики, словоблудства и популизъм. Важни са идеите , които всеки един от нас ще може да развие и защити, когато получи доверието на хората на предстоящия балотаж.”

Г-н Томов, след като не се страхувате от такъв сблъсък, излезте на дебат! Не се крийте зад предизборни обещания, а представете идеите си и ги защитете.

Ако не го направите можем ли да смятаме, че Ви е страх от неудобни въпроси, за които нямате предварително написан отговор?

На всички стана ясно, че жителите на общината показаха жълт картон на кандидатите. Избирателите не искат повече “от същото”. Избирателите искат да видят кандидат, който да застане открито пред тях и да обясни ясно и точно какво ще се случи в града през следващите 2 години.

Защото Благоевград няма време за губене…

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Д. Пеевски: Всички партии трябва да се смирят

След края на първото заседание на 50-ото НС, в което до избор на негов председател …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com