Гюров не каза кой ще е премиер. Имало много хора в ПП и ДБ, които да свършат тази работа

Ако искаме да има правителство, което да върши работа за България, то тогава имат основание да ни подкрепят. Политическите сили са свикнали да играят на сигурно. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев относно предложението да направят правителство на малцинството с втория мандат.

„Това не са наши предложения, а дневния ред на хората“, каза от своя страна Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“. Той добави, че са представили план и са поканили партиите да си кажат мнението. „Но ако не го подкрепят, то да кажат защо“, допълни той.

Попитан кой ще е премиер, ако техния мандат бъде подкрепен, председателят на ПГ на ПП отговори, че те предлагат една рамка и стратегия за излизане от кризата. „Кой точно ще управлява и ще гребе не е на дневен ред. Имаме достатъчно хора в ПП и ДБ, които могат да свършат тази работа. Все още обаче не сме дискутирали тази тема“, обясни Гюров.

“Това правителство ще е много рисково. Затова казваме, че то има смисъл само ако се занимава с важните теми на деня“, заяви Гюров.

Попитани ако ГЕРБ направят сериозни отстъпки по Изборния кодекс, Панев отговори, че ключово ще е дали ще остане хартиената бюлетина. „Ние предлагаме решение по Изборния кодекс. И това е временна комисия, която да се занимава, но адекватно, с промените. Не виждаме как с приет по този начин Изборен кодекс, ще върнем доверието на избирателите“, отговори от своя страна Гюров.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Кметът на Благоевград подкрепи протестна подписка на жителите на Лешко срещу рудник за добив на барит

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се подписа в подписка, организирана от жители на Благоевград и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com