Благоевградският адвокат Цв. Рангелова става депутат с едва 466 преференции

След разпределението на мандатите между партиите, ПП “Възраждане” получи едно депутатско място от област Благоевград, с подкрепа от 7 293 избиратели. Зам.-председателят на Възраждане Цончо Ганев бе водач както на листата в 1 МИР Благоевград, така и на тази в Бургас. Стана ясно, че той е решил да влезе в 48-ото НС като депутат от Бургас и така отстъпи мястото си в Пиринско на кандидат-депутата под номер 2 – Цвета Рангелова.

Адвокат Рангелова е председател на местната структура на партията и на изборите от 2 октомври събра подкрепа от едва 466 преференциални гласа. Припомняме, че кандидат-депутати като инж. Росица Димитрова например, която отвява Рангелова с далеч по-широката подкрепа от 2 646 гласа, не успяха да влязат като народни представители, заради разпределението на мандатите. Методи Байкушев от ПП също не успя, въпреки 1114-те преференции, с  които изпревари бизнесмена Табутов, но пък не премина 7%-овото изискване от общия брой гласове за партията. Далеч по-добър бе и резултатът на червения кмет на Кресна  Николай Георгиев – 1755 гласа, но и той остана извън парламента. За късмет на Рангелова обаче ниската подкрепа от 466 гласа се оказа напълно достатъчна за Възраждане и предстои тя да положи клетва като новоизбран депутат.

Сходен е и случаят с кандидата на ПП “Български възход” – Надежда Самарджиева от Добринище, която става депутат с още по-скромния преференциален вот от 448 избиратели.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Президентът разпуска утре 48-ото НС, служебното правителство ще бъде само с един сменен министър

Президентът Румен Радев разпуска от утре (3 февруари) 48-ото Народно събрание и насрочва избори за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com