С. Ласкарево ще има резервоар за питейна вода

Днес започнаха строителните дейности за изграждането на резервоар за питейна вода в село Ласкарево, община Сандански.

Символичната „първа копка“ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет – Николай Шаламандов, кмета на село Ласкарево – Георги Миталов, свещенослужители и представител на фирмата – изпълнител.

Изключително важен проект, чиято реализация ще реши един дългогодишен проблем за жителите на селата Ласкарево, Склаве и Ново Делчево, свързан с честите аварии и недостатъчният дебит на водоподаването на питейна вода. Резервоарът е крайно належащ и чакан от десетилетия. 

Новият резервоар ще бъде с обем 200 кубични метра, двукамерен, като във водните камери са предвидени циркулационни стени. 

Срокът за изпълнение е 180  календарни дни, като общата стойност на проекта е в размер на 296 959 хил. лв. с  ДДС. Фирмата – изпълнител е ДЗЗД „Проспект строй 22“.

В село Ласкарево и още четири населени места в община Сандански – с. Струма, с. Враня, с. Спатово и с. Плоски също предстои да бъдат изградени подобни резервоари.

Кметът на община Сандански пожела успешна и безпроблемна реализация на проекта, а ритуален водосвет за здраве и проспоритет бе отслужен от отците Димитър Манджовски и Илиян Манджовски. 

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com