Горещи новини

Сбогуваме се със синия и златния талон

От днес официално синият контролен талон към шофьорската книжка остава в историята. Това стана възможно, след като приета законова поправка беше публикувана в петък в Държавен вестник и влиза в сила 3 дни след обнародването ѝ.

До момента синият талон бе неизменно и задължително допълнение към шофьорската книжка. Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики казва, че отпада и “златният талон”, който се издаваше за водачи без нарушения.

“Имаше привилегия за така наречения “златен талон”. Тя също отпада. Вече няма да има златни, червени, сини талони. Това нещо няма да бъде използвано, няма да бъде вече валиден документ на територията на Република България. Това означава, че водачите ще могат да проверяват не сега веднага, но в бъдеще броят контролни точки чрез електронна система, изработена от МВР. Талоните нито имате задължение да ги носите, нито имате задължения да ги връщате. Поне такова нещо не е записано в закона. Моят съвет към водачите е да си ги запазят за спомен от едно отминало време. От понеделник от 00.00 часа на 7-ми август вече не важи “синият талон”. Не е нужно да го носим с нас”, каза Русинова, цитирана от БНР.

“Синият талон” важеше единствено в нашата страна.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com