Председателят на Общински съвет Радослав Тасков и общински съветници подкрепиха гражданския протест заради затворения мост на Покровнишко шосе

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и общински съветници подкрепиха гражданския протест, организиран заради затворения мост на Покровнишко шосе.

Пред представителите на медиите г-н Тасков посочи, че е на протеста, за да подкрепи гражданите, защото всички жители на Община Благоевград са потърпевши от случващото се.

Той проведе редица разговори с протестиращите, в рамките на които обсъдиха ситуацията и какви допълнителни действия могат да бъдат предприети, за да се облекчи трудната ситуация, в която се намират жителите на шест благоевградски села, които ежедневно се налага да обикалят с километри заради затворения мост.

На протеста, за да подкрепят гражданите, но и за да дадат повече разяснения какво се случва с моста, пристигнаха Областният управител Валери Сарандев, директорът на Областно пътно управление – Благоевград Иван Кунев и кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

Директорът на ОПУ обясни, че до края на следващата седмица се очаква да бъде публикувана обществената поръчка за избор на изпълнител, който да изгради изцяло нов мост. Очаква се реалното строителство да започне през месец август, а срокът за приключването на всички дейности е 390 дни.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Децата на Благоевград със спортен празник по повод Деня на детето

Малчуганите от детските градини на територията на община Благоевград ще участват в спортния празник „Здрави …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.