Горещи новини

Правосъдният министър открива новия арест в Самораново

Правосъдният министър Мария Павлова ще открие новия арест за 46 лица с мярка за задържане в село Самораново. Откриването  ще се състои от 10.00 часа до действащото затворническо общежитие.

Изграждането на ареста започна през ноември 2022 година. Проектът  е за нов комплекс за 46 задържани лица и ново преходно отделение (half way house) за лишени от свобода, на които им предстои освобождаване от затвора и адаптиране в обществото.

Арестът трябваше да бъде завършен до края на април 2024 година. Той се намира в блок на бившето военно поделение край Самораново. Средствата са осигурени по Програма “Правосъдие” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021г.

Трябваше да се извърши и ремонт и по сегашното затворническо общежитие край Самораново с капацитет до 140 души, като ще бъдат обновени санитарни възли в обособените спални помещения, общи етажни бани, кухненски и спомагателни помещения, перално отделение, котелно помещение и административни помещения за надзорния и административния състав.

Това още не е извършено. Преди два месеца беше показан нов затворнически комплекс край Самораново за 400 осъдени мъже, чието довършване още не е приключило.

Този проект, също финансиран по Норвежкия механизъм, струва около 41 мил. лева.

 

Снимка: БГНЕС 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com