Овладяха двата пожара около Банско

Пожарната опасност остава висока!

Летните горещини, в съчетание с гръмотевичните бури, доведоха до два локални пожара на територията на община Банско. Благодарение на незабавната, добре организирана и координирана акция на всички отговорни институции в общината, пожарите са овладени и не е допуснато разширяване обхвата на огнената стихия.

На 28 юли следобед са получени сигналите за два почти едновременно възникнали пожара в землищата на селата Осеново и Гостун. Веднага е организирана акция, в която се включват екипи на горските стопанства – ДГС Места, ДГС Елешница, ДГС Добринище, Национален парк „Пирин”, Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”- Банско. На терен са също зам.-кметът Стойчо Баненски и директорът на Национален парк „Пирин” Росен Баненски, Милена Петрова – зам.директор на ДГС Места, служители на кметствата и кметските наместници на селата Гостун и Осеново – Илия Белев и Георги Чипилев.

Благодарение на адекватните действия и използването на високо проходима специализирана техника за гасене на труднодостъпни горски пожари, огнищата са ограничени часове след възникването им, а обхванатите площи са поставени под непрекъснато наблюдение.

Пожарът в с. Гостун е обхванал 15 декара на 2,5 километра от селото в посока м. Матан дере, а пожарът в с. Осеново е обхванал 3 декара на 1,5 километра от селото.

Във връзка с трайно установилите се високи температури и продължителното засушаване, опасността от пожари в горския и земеделски фонд са увеличени многократно. За недопускане възникването на пожари, Община Банско и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ призовават жителите и гостите на гр.Банско да проявят гражданска съвест, да бъдат отговорни към действията и спазват необходимите мерки за безопасност.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com