Община Сандански с церемония за „Спортист на годината“

Емоционална вечер, посветена на най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите.
Снощи тези успехи се превърнаха в празник и най-добрите бяха наградени!

Спортист на 2021 г. стана Любомир Епитропов, който се класира на полуфинала на Олимпийските игри в Токио 2021, където завоюва 15-то място! Спечели и 13-то място на Европейското първенство по плуване мъже на 200 м. бруст и първо място на Държавното първенство мъже. В момента Епитропов се състезава и цял Сандански стиска палци за нови успехи.

Второ място спечели отново плувец от ПК „Вихрен“ – Петър Мицин, който грабна 4-то място на Европейското първенство за юноши, 2-ро място на Международния турнир Comen Cup и 1-во място на Държавното първенство по плуване на 200 и 400 св. стил.

Достойно, на трето място се нареди плувецът на ПК „Сандански“ – Йордан Янчев, който спечели две първи места на Gran Prix Burgas и първи места на Държавното първенство по плуване мъже.
Пръв сред равни и Треньор на годината стана Николай Вакареев от Плувен клуб „ВИХРЕН“, който наред с всички успехи, тази година изпрати свой възпитаник на летните олимпийски игри.

При децата до 15 години, първо място спечели Стилиян Джоров от Спортен клуб „Би реал“, второ – Калоян Подгорски от ПК „Сандански“ и трето – Йордан Котрулев от СК „Би реал“.
С титлата Отбор на  2021 г. се окичиха Спортен клуб „БИ РЕАЛ“ Сандански с треньори Кирил и Янко Ханджийски.

За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта бяха връчени специални награди на Петър Додушев, Николай Бойчев, Валентин Митрев и Кирил Филипов.

С минута мълчание всички в залата почетоха паметта на Людмил Карамитов и Соня Митрева – спортни деятели и хора, оставили трайна следа във физическото възпитание и спорта в община Сандански.

 

Прочетете и

Една изповед за ужаса от преживяната катастрофа и усилията на двама млади да продължат напред

Камелия Димитрова трогна стотици хора със своята изповед за тежката катастрофа, която са преживели с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *