Горещи новини
Warning alert and ntivirus system software detection concept. Emergency warning notification Virus, Spyware, Malware or Malicious software. Cyber security and cybercrime.

Нов тест на BG-ALERT в цялата страна

За днес е планирано тестването на системата за ранно оповестяване за бедствия и аварии BG-ALERT в цялата страна

За разлика от досегашните тестове, последният тест няма да е за отделна област, а национален. Между 12:00 и 12:30 ч. потребителите на всички мобилни оператори ще получат текстово съобщение, което предупреждава за опасност.
Както и досега, тестовото съобщение ще бъде изпратено еднократно и ще е съпроводено от силен специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим на устройството. Целта е привличане на вниманието. След получаване на съобщението, всеки може да изключи звука, който придружава известието. Съобщението е с надпис, който зависи от версията на операционната система на устройството – на български или английски език.
Системата вече беше изпробвана във всички 28 области в България.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com