МОН ще съдейства за прибирането на заразените с коронавирус ученици от ЕГ – Благоевград

Учениците от Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов” – Благоевград ще се приберат в България със съдействието на Министерството на образованието и науката (МОН), от където ще организират транспортирането от летище София до Благоевград. За целта е нает автобус. При превоза ще бъдат спазени всички противоепидемични изисквания. Българските ученици се заразиха с коронавирус по време на езиков лагер в Австрия.

Децата и ръководителката с положителни проби за COVID-19 ще пристигнат от Клагенфурт на летище София късно тази вечер с правителствения самолет „Спартан“. Останалата част от групата ще се прибере от Австрия с автобус.

Под карантина бяха поставени 10 български гимназисти в гр. Кнапенберг и трима ученици и един възрастен в гр. Клагенфурт. Децата се чувстват добре. С леки симптоми е само ръководителката.

Цялата група включва 51 ученици и двама ръководители. От вчера чрез Регионалното управление на образованието в Благоевград МОН е в постоянен контакт с ръководителите на групата.

Предвид увеличаващите се нови случаи на коронавирус в повечето държави, МОН призовава директорите на училища и родителите да преценяват внимателно рисковете спрямо ползите при изпращането на деца на групови пътувания в чужбина.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Един коментар

  1. Верка далаверка, учителката по немски няма да се осере, има си хас. Не се спря тая с безплатните екскурзии на гърба на учениците изнудвайки родителите.и навсякъде мъкне съпруга и с нея, нали все пак и за него е безплатно 😀😀😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com