С общи усилия локализираха пожара на Църна могила

С общите усилия на отговорни институции и доброволци е локализиран и поставен под контрол пожар на връх Църна могила.

Днес, около 9 часа е подаден сигнал в Дирекция „Национален парк Пирин” за пожар на връх Църна могила. Създадена е незабавна организация за бързо достигане до труднодостъпния терен от директора на НП Пирин Росен Баненски, зам.-кмета на община Банско Стойчо Баненски, ПСС-база Банско и РСППЗН-Банско.

Пожарникарите, парковите и общинските служители и планинските спасители получават силна подкрепа от доброволците от Мото дружина Банско, които с моторите си изкачват вода до мястото на пожара. Бързата реакция на мотористите е предотвратила разрастването на пожара.

Благодарение на общите усилия, пожарът е локализиран и поставен под контрол. Действията по пълното му потушаване продължават и в следобедните часове.
Пожарът вероятно е възникнал около полунощ по време на гръмотевичната буря. Огънят е тръгнал от поразен от светкавица бор близо до просеката на църномогилския лифт.

 

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com