Горещи новини

Кметът Илко Стоянов откри официално новоизградения покрит пазар в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов символично преряза лентата на новоизградения покрит пазар в Благоевград.

По време на официалната церемония, на която присъстваха производители на екологично чисти храни, жители и гости на града, бе отслужен и водосвет за здраве от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“.

„Минаваме през много тежки времена и всички го усещаме, затова се радвам, че днес сме заедно, хората, които работеха, хората, които ще работят занапред и всички вие жители и гости на града. Щастлив съм, че откриваме покрития пазар, символ на Благоевград. Той ще ни даде възможност не само да черпим храна, но и да общуваме помежду си. Това беше и голямата идея – пространството да се превърне в нещо повече от съоръжение, в едно място, където нашите съграждани и гости ще разговарят, ще пазаруват от търговците и така ще поддържаме най-важното нещо – човешките взаимоотношения. Малко по-надолу след време ще се построи храм, който ще бъде още един символ на вярата, на която се уповаваме. Благодаря на всички, които участваха в изграждането на пазара и на тези, които сте тук. Пожелавам ви да сте здрави и „На добър час!“, каза по време на откриването на новото съоръжение кметът Илко Стоянов.

Тържествената програма започна с химна на Благоевград – „Песен за Благоевград“,  а деца от ФТА „Пиринче“ към ЦЛТРДБ и ФФ „Ритмика“ представиха танца на изобилието.

Специално за церемонията бяха подредени и маси със здравословни продукти, местно производство.

Новоизграденият покрит пазар в Благоевград е с модерна архитектура и атрактивна визия. Оформено е пространство от покрит и защитен тип, изградена е стоманена конструкция за защита от неблагоприятни условия, създадена е достъпна и комфортна среда за осъществяване на търговска дейност.  Пространството около съвременното съоръжение разполага с безплатен wi-fi за търговци и посетители. Поставени са нови пейки за отдих, изградена е чешма за питейни нужди, засадена е и многогодишна растителност, която превръща периметъра и в парково пространство.

Освен това на място има интегрирана озвучителна система за релакс и спокойствие на посетителите, инсталирана е система за видеонаблюдение, която ще обезпечава денонощната сигурност и охрана на съоръжението.

За да бъде завършен вида на пазара е изградено съвременно комбинирано покривно осветление, чрез естествена светлина и енергоефективни осветителни тела.

Освен място за търговска дейност новоизграденият покрит пазар ще бъде и място за културни прояви – модел, успешно работещ е много европейски центрове.

Покритият пазар е поредният успешно реализиран обект от Капиталовата програма на Община Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com