Горещи новини

Кметът Димитър Бръчков: Ще продължим със срещите за решаване на проблема с километричните колони на ГКПП „Кулата“

Представители на държавните институции, свързани с пропускателния режим на ГКПП „Кулата“, областният управител Николай Шушков и кметът на Петрич Димитър Бръчков проведоха днес работна среща за обсъждането на вариантите за облекчаване на трафика от тежкотоварни камиони на ГКПП „Кулата“. Преди седмици писмено становище по проблема, с предложения за решение, изпрати кметът Димитър Бръчков, тъй като пунктът е на територията на община Петрич.

Разкриването на ново трасе с облекчен режим на администриране, през което да преминават празните товарните автомобили – това е решението от състоялата се днес среща по проблема с километричните колони на българска територия. Председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев благодари на областния управител и на кмета на Петрич за съдействието и разбирането, оказани досега. „Очаква се в най-кратък срок подобрение на обстановката на ГКПП „Кулата“, след като сработи това решение от 1 юли“, каза Арабаджиев.

Организация за „зелен коридор“ за празните товарни камиони може да бъде създадена само в района на граничния пункт, но не и преди него, уточниха участниците в срещата днес. „Имаме от днес оперативно решение, което сега е само предложение, очаква се одобрението на митническата агенция“, коментира кметът Димитър Бръчков.

По думите му предложението сега не решава на 100% проблемите на Кулата, но е все пак добра стъпка в правилната посока. Кметът допълни, че срещите и позитивния лобизъм ще продължават, защото и днешната ситуация, делничен ден – километри колона, потвърждава неотложността от намирането на дългосрочен и траен изход.

„Обсъдихме още съдействието между отделните институции за реакция през почивните дни – доставката на вода за чакащите на българска територия, вариантите за химически тоалетни и други текущи въпроси“, обобщи кметът на община Петрич.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Младите у нас отказват да работят за по-малко от 4 300 лв

Младите хора отказват да работят за по-ниска заплата от 4300 лв, показва проучване на Bulgaria …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com