Горещи новини

Какво налага смяната на д-р Георгиев в СБАЛО “Свети Мина”?

На пресконференция, която даде преди минути кметът на Благоевград Илко Стоянов коментира наболелия въпрос за смяната в ръководството на специализираната болница за активно лечение по онкология “Свети Мина”.

Кметът разясни, че последният конкурс за управител на болницата е проведен през 2015 година и предстои да се организира провеждането на нов такъв.

“Аз имам идеята болницата да се развие много повече, от това да бъде просто онкология”, заяви Илко Стоянов.

Планът, който има община Благоевград е “Свети Мина” да се превърне в специализирана болница, притежаваща повече възможности. Онкологията изцяло ще запази всичките си дейности, но болницата има възможност да засили другите си отделения, смята градоначалникът. Той беше категоричен, че “Свети Мина” няма да бъде многопрофилна болница, а специализирана, с допълнителни 3 отделения. Осъществяването на тази идея ще повиши заплатите на специалистите и ще привлече нови такива.

Основната идея е, че общинските болници ще могат да получат финансиране от европейски програми и плануваните промени в “Свети Мина” ще бъдат подготовка за участието й в тези проекти.

Поради тази причина Илко Стоянов обясни, че е избрал начело на болницата да застане Теодор Велчев като човек, с когото може да работи в тясно сътрудничество, който има същата визия за здравното заведение и ще работи в същата посока за  надграждане на отделенията.

“Този мъртъв период в държавата, се оказва полезен за Благоевгард, защото наваксваме изоставането си спрямо другите общини и имаме време да подготвим проектите си, с които да кандидатстваме за финансиране от еврофондове “, заяви градоначалникът.

Илко Стоянов сподели, че е разговарял с д-р Георгиев (сегашният директор на болницата) по съвсем нормален, човешки начин и двамата са изложили различни визии за бъдещето на болницата.

Д-р Георгиев ще има възможност да изкаже своята теза на утрешната сесия на Общински съвет – Благоевград.

“Той ще може да се яви на предстоящия конкурс за длъжността. Освен това аз искрено се надявам д-р Георгиев да остане част от екипа на болницата, защото е дал страшно много”, заяви Илко Стоянов.

Но кметът бе категоричен, че остане ли само онкология, болницата ще започне да се влошава финансово и това ще създаде проблем и за Общината.

 

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com