Илко Стоянов: Не виждам работеща администрация. Няма да се изплащат обезщетенията на бившите зам.-кметове

Новоизбраният кмет на Община Благоевград адв. Илко Стоянов проведе първата си пресконференция, на която засегна няколко теми, към които има висок обществен интерес.

„Положил съм клетва като кмет и тази тема за мен е затворена. Аз съм кмет на Община Благоевград!„, съобщи в началото на брифинга адв. Стоянов.

„Все още се запознавам с администрацията, начина на работа и хората, които работят. Към момента не виждам работеща администрация. Не виждам администрация, която да си взаимодейства с гражданите и да работи по най-добрия начин за тях.“, добави още той.

Адв. Илко Стоянов заяви, че ще внесе за разглеждане нова структура на общинска администрация като по този начин ще гарантира връзката между администрацията и жителите на общината.

„По отношение на възнагражденията – няма да се изплащат. Търсят се правни възможности и обезщетенията които са договерени от вр.и.д Ясен Попвасилев няма да бъдат изплащани, за което съм издал разпореждане. Това не е морално.“, така коментира той казуса с обезщетенията на бившите зам.-кметове.

„Кодекса на труда допуска възможност при прекратяване да бъдат договорени обезщетения и тази мярка се прилага при определени случаи. Допустимо е, но за мен, когато става въпрос за ръководен екип, законът дава възможност на кмета да го освободи без обезщетения и за мен не е морално зам.-кметовете да ги получават.„, добави още Илко Стоянов.  Към този момент сумите не са изплатени и той е спрял изпълнението на този акт.

От пресконференцията стана ясно, че е отменена заповедта за безплатно паркиране в „Синя зона“ на бивши кметове на Благоевград, а също така, че са започнати две дисциплинарни производства към служители на общинска администрация заради пропуски, свързани със задълженията им.

Адв. Илко Стоянов ще представи екипа си в понеделник.

Очаквайте подробности!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Зловеща находка в парк „Македония“ – тяло на мъж бе открито преди минути

Намериха труп на мъж в благоевградския парк „Македония“ преди минути. Мъжът е обявен за издирване, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.