Глобяват Община Благоевград заради проблемите около минералната вода

Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” подвежда община Благоевград под административнонаказателна отговорност заради продължаващия с години спор между настоящия общински съветник Христо Ковачки и бившия Румен Калайджиев хотелът на кого от двамата харчи повече минерална вода от разрешеното количество, пише Вестник Струма /struma.bg/

Поредният сигнал в дирекцията  постъпва на 30 март 2021 г., а негов подател е собственикът на хотел „Езерец“ Румен Калайджиев. Същият настоява институцията да извърши проверка на резервоара, от който водата се разпределя към неговия и към хотела на Ковачки „Монте Кристо“, с твърдението, че в „Езерец“ не постъпвала минерална вода съгласно издадено разрешително за водовземане от 24.11.2017 г.

Миналия месец служители на дирекцията съвместно с представител на община Благоевград правят оглед на двата хотела, хигиенната баня до хотелски комплекс „Монте Кристо“ и събирателния резервоар и установяват, че в „Езерец“ действително няма минерална вода, а в резервоара под Владишкото нивото на водата е паднало под водовземната тръба за хотела, което е обяснението за сухите кранчета. За разлика от тръбата към „Езерец“, тази към „Монте Кристо“ била пълна, защото е разположена на дъното на резервоара.

Огледът показал още, че измервателното устройство, отчитащо ползваните водни количества за водоснабдяване на банята и „Монте Кристо“, е подменено, за което дирекцията не била уведомена, освен това не работело.

При извършената проверка на банята и хотела на Ковачки комисията проверяващи констатират, че обектите не работят, а монтираното измервателно устройство в банята е наред и стриктно отчита колко минерална вода влиза.

Актът към общината ще е както заради подмяната на водомера в резервоара, защото тя е негов собственик, така и за неизпълненото още от 2019 г. предписание на дирекцията за промяна на тръбопроводите, които са изградени на различни нива в резервоара, за да може водата да пълни равномерно двете тръби.

Източник: Вестник Струма /struma.bg/

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com