Богоявление в Сандански

По традиция, християнският празник Богоявление /Йордановден/, който отбелязваме на 6 януари, ще започне с празнична служба в храм „Св. вмчк. Георги“ от 07:00 ч.

В 11:00 ч. свещениците от местното църковно настоятелство ще поведат литийно шествие от храм „Свети Георги“ до езерото в градски парк „Свети Врач“.

Църковният ритуал по хвърляне на кръста в езерото ще започне в 11:15 ч. В него ще се включат и военните от III-то Бригадно командване, гр. Благоевград. Ще бъдат осветени знамената на България и Община Сандански, като традиция, която в продължение на много години е неизменна част от воинските и християнски обреди, които подчертават неразривната връзка между общество, църква и армия.

От Църковното настоятелство апелират на този свещен празник всички, които ще участват в ритуала по хвърляне на кръста да бъдат провославно кръстени, както и да не са употребили алкохол и наркотични вещества.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com